KLASSIEK BALLET 

MODERNE DANS  

STREETDANCE   

PEUTERDANS  

KLEUTERDANS  

KIDSDANCE   

SHOWDANCE

SHADOW YOGA


BALLET MEDEMBLIK / OPPERDOES / TWISK / WERVERSHOOF / OPMEER / BENNINGBROEK / MIDWOUD / OOSTWOUD / ENKHUIZEN / HOOGKARSPEL

Peuterdans ( vanaf 2,5 jr./ 30 min.) Lesinformatie

Vanwege de Coronaproblematiek tijdelijk geen Peuterdans!

In de peuterles wordt er op een speelse manier gewerkt aan o.a. de motoriek, muzikaliteit, expressiviteit, creativiteit, ruimtegebruik, bewegingsdynamiek etc. Dit doen we bijv. aan de hand van een thema, een voorwerp, een liedje, of een verhaaltje waardoor de fantasie wordt geprikkeld. Plezier in het dansen op muziek staat in deze lessen voorop!


Klassiek 1  ( 45 min.)

In principe is de minimum leeftijd voor deze groep 4 jaar, maar de docenten van CaDans bepalen uiteindelijk of een leerling toe is aan dit niveau.

Bij deze groep gaan we een stapje verder. In de lessen worden de eerste  techniekoefeningen toegevoegd (zoals kracht-, balans- en souplesseoefeningen), echter wel op een fantasievolle manier die past in de belevingswereld van het kind. Veel van deze oefeningen worden zittend/ liggend of staand in de kring of voor de spiegel gedaan. Soms (afhankelijk van het niveau van de groep) worden er barre-oefeningen toegevoegd. Ook leren de kinderen hun eerste balletpassen!

Natuurlijk is er ook bij deze groep veel aandacht voor de ontwikkeling van de eigen expressiviteit en creativiteit.


Klassiek 2 ( 60 min.)

Als de docenten vinden dat een leerling van Klassiek 1 toe is aan een hoger niveau zal deze doorstromen naar Klassiek 2. Op dit niveau worden de balletoefeningen aan de barre uitgebreid. Door deze oefeningen worden de kinderen zich bewuster van hun lichaamshouding en manier van bewegen. Aan de barre wordt er gewerkt aan kracht, snelheid, coördinatie, souplesse en evenwichtsgevoel. tevens stimuleren de barre-oefeningen de concentratie, wilskracht en het doorzettings-vermogen.

Op dit niveau beginnen we met het aanleren van de moeilijkere balletpassen. Een ander belangrijk onderdeel van de lessen blijft improvisatie: d.m.v. doelgerichte opdrachten leren de kinderen hun fantasie en emoties om te zetten in dans en beweging.


Klassiek 3 ( 60 min.)

Klassiek ballet ( zie boven) op hoger niveau. Leerlingen worden voor dit niveau geselecteerd door onze docenten.


Klassiek Ballet 4, 5 en volw. ( 75/ 90 min.)

Wij geven les in de “Vaganova-techniek”. Dit is de meest gebruikte ballettechniek op balletakademies en bij ballet- en danscompagnies wereldwijd.

Voor de volwassenen hebben wij alleen een gevorderden-les. Echter:  heeft u geen of weinig ervaring met klassiek ballet, maar bent u wel muzikaal en houdt u van dansen dan bent u  bij CaDans altijd welkom om kennis te komen maken met deze dansvorm!


Streetdance 2 ( Middelbare School, 60 min.)

Na een korte maar intensieve opwarming wordt er elke les een flitsende choreografie aangeleerd zoals we die uit de videoclips kennen. Streetdance is een leuke en laagdrempelige manier om kinderen aan het bewegen te krijgen. Ongemerkt werken de leerlingen in deze lessen aan een betere lichaams-houding en bewegingscoördinatie. Ook bevorderen deze lessen de kracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen van de kinderen.


Streetdance 1 (vanaf groep 4 basisschool, 60 min.)

Deze lessen hebben dezelfde opbouw als hierboven beschreven, alleen wordt er  in niveau 1 wat meer vanuit de belevings-wereld van het kind gedanst. Dus lekker dansen op leuke muziek!!


Kidsdance (groep 1 t/m 3 basisschool) LET OP: voorlopig niet op het rooster!

Deze lessen zijn vergelijkbaar met de streetdance-lessen, alleen aangepast aan het niveau van de jongste groepen van de basisschool. Er is veel ruimte voor dansen vanuit de eigen belevings-wereld en ook hier dansen we op leuke hip-hop- en popmuziek!


Showdance ( tieners, 60 min.) LET OP: voorlopig niet op het rooster!

In deze les leer je choreografieën van bekende show- en musicalnummers.


Modern ( vanaf groep 4 basisschool t/m volwassenen, 60 of 75 min.)

Moderne dans is in het begin van de twintigste eeuw ontstaan als reaktie op het klassieke ballet. Men zocht in die tijd naar een andere, meer vrije bewegingsvorm. Dansers als Martha Graham, Merce Cunningham en José Limón ontwikkelden hun eigen, moderne, danstechnieken. De lesvorm die wij aanbieden is een combinatie van deze verschillende danstechnieken, aangevuld met technieken uit de jazzdans. Enige danservaring is een pré, doch niet strikt noodzakelijk. Dus houdt u van dansen en muziek en bent u benieuwd wat de les Modern u kan bieden dan bent u  bij CaDans altijd welkom om kennis te komen maken met deze populaire dansvorm!


Selectie ( vanaf groep 6 basisschool)

De selectiegroepen zijn bedoeld voor talentvolle leerlingen. Selectie hiervoor geschiedt door de leiding en docenten van CaDans. Leerlingen van buiten CaDans kunnen per email een aanvraag doen voor een auditie. In de les is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping van de lesstof uit de reguliere danslessen. Voor Selectieleden is, naast de Selectieles, minimaal één Klassieke en één Moderne les uit ons rooster verplicht.


Tapdance / Tapdans ( semi-gevorderd, 60 min.) LET OP: voorlopig niet op het rooster!

Bij tapdance is de danser eigenlijk een dansende ritmebox! Onder de speciale tapschoenen zitten metalen plaatjes. Daarmee tikken we op de grond en produceren zo rytmische klanken. We dansen op hippe muziek, maar ook oude stijlen komen aan bod.

We hebben voor Tapdans alleen een (semi-)gevorderden-groep, echter:  heeft u geen of weinig ervaring met tapdans, maar heeft u wel een goed gevoel voor ritme en heeft u andere danservaring dan bent u  bij CaDans altijd welkom om kennis te komen maken met deze dansvorm!


 

Balletschool CaDans